Tietosuojaseloste

 

Tämä tietosuojaseloste kuvailee, mitä tietoja Rebel Group Oy kerää asiakkaistaan ja mihin
tarkoitukseen näitä tietoja käytetään. Lisäksi kerromme, kuinka kauan säilytämme kerättyä
tietoa, mihin käytämme evästeitä sekä asiakkaan tietolainsäädännön mukaiset oikeudet
kerätyn tiedon suhteen.

Tämä tietosuojaseloste koskee sinua, jos vierailet sivustollamme rebelshop.fi tai olet
verkkokauppamme asiakas. Verkkokaupan asiakkaaksi katsomme sinut, mikäli olet tehnyt
tilauksen verkkokaupastamme tai tilannut uutiskirjeemme.

Verkkosivustoltamme saattaa löytyä linkkejä kolmansien osapuolten sivustoille. Tämä
tietosuojaseloste ei koske näitä sivustoja; mikäli siirryt kolmannen osapuolen sivustolle
kauttamme, suosittelemme tutustumaan ko. tahon tietosuojaselosteeseen.

 

Rekisterinpitäjä ja sen yhteystiedot

Rebel Group Oy
y-tunnus: 3258982-5
Kauppakatu 24-26
40100 Jyväskylä
info@rebelshop.fi

 

Mitä tietoja minusta kerätään?

Verkkosivuvierailulla keräämme tietoja päätelaitteestasi, käyttämästäsi yhteydestä sekä
statistiikkaa koskien vierailuasi sivustollamme. Näiden tietojen kerääminen takaa
sivustomme toiminnan sekä sen turvallisuuden.

Tehdessäsi tilauksen keräämme tilauksen kannalta olennaisia tietoja. Tallennamme
asiakkaan tiedoista seuraavat: etunimi, sukunimi, katuosoite, postinumero,
postitoimipaikka, maa, sähköpostiosoite, puhelinnumero, asioidessa käytetty kieli,
asioidessa käytetty valuutta.

Lisäksi verkkokaupan tilaustietoihin tallennetaan asiakkaan tilauksen yhteydessä antamat
tiedot, kuten tilauksen tuotesisältö, maksutapa ja toimitustapa.

Kun olet myyjänä Rebel second hand -myymälässä, tietojasi tallennetaan myös
kolmannen osapuolen palveluun. Suosittelemme tutustumaan tämän palvelun (Kirppari-
Kalle verkkopalvelu) tietosuojalausekkeen sisältöön sekä sen keräämiin asiakastietoihin
etukäteen. Luovutamme henkilötietoja yhteistyökumppaneillemme kuten
maksupalveluntarjoajalle relove.fi verkkokaupassa tehtyjen ostosten maksujen
suorittamiseksi. Lue lisää täältä, miten maksupalvelun tarjoajamme Paytrail käyttää
tietojasi: https://www.paytrail.com/tietosuojaseloste-paytrailin-maksupalvelu

 

Mihin henkilötietoja käytetään?

Henkilötietoja käytetään

• asiakassuhteen hoitamiseen

• sujuvan ja toimivan palvelun toteuttamiseen

• tilauksen toimitukseen ja käsittelyyn, sekä arkistointiin

• tilastollisiin tarkoituksiin

• markkinointitarkoituksiin.

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on sopimus, asiakkaan suostumus tai
yrityksen ja sen edustajien oikeutettu etu.

 

Kuinka kauan henkilötietojani säilytetään?

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan, kuin on tarpeellista rekisterin käyttötarkoitusten
toteuttamiseksi. Epäaktiiviset asiakastiedot poistetaan järjestelmästämme viiden vuoden
kuluttua viimeisimmästä aktiivisuudesta. Lisäksi joitain tietoja voidaan säilyttää kauemmin
niiltä osin kuin se on tarpeen laissa asetettujen velvollisuuksien, kuten kirjanpitoa ja
kuluttajakauppaa koskevien vastuiden hoitamiseksi.

 

Kuka voi käsitellä tietojani?

Rebelshop.fi verkkosivuston kautta kerättyä tietoa käsittelee ainoastaan Rebel Group Oy:n
henkilökunta, noudattaen tiukkaa salassapitovelvollisuutta. Tietoja säilytetään huolellisesti
ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun
rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta
tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että
tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden
kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden
toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

 

Tietojen luovutus kolmansille osapuolille

Luovutamme henkilötietoja logistiikan ja maksupalvelun yhteistyökumppaneillemme
yrityksemme toiminnan mahdollistamiseksi. Kaikki tiedonsiirto tapahtuu salattujen
yhteyksien kautta. Huolehdimme aina siitä, että palveluntarjoajille siirtämämme tiedot ovat
rajoitettu vain käyttötarkoituksen kannalta tarpeellisiin tietoihin. Varmistamme myös
sopimusjärjestelyin, että käyttämämme palveluntarjoajat käsittelevät tietojasi
tietosuojalainsäädännön edellyttämällä tavalla ja muutoinkin tässä tietosuojaselosteessa
esitetyllä tavalla.

 

Asiakkaan oikeudet

Asiakkaana sinulla on seuraavat oikeudet:

  • • Tarkistusoikeus
  • • Oikaisuoikeus
  • • Oikeus peruuttaa suostumus
  • • Poisto-oikeus

 

Miten voit tarkistaa omat tietosi?

Sinulla on oikeus tarkistaa, mitä sinua koskevia tietoja on tallennettu järjestelmiimme sekä
saada kopio näistä tiedoista. Ota meihin yhteyttä, mikäli haluat yhteenvedon omista
tiedoistasi. Voimme halutessasi muokata järjestelmässämme säilytettyjä tietojasi. Voit
ottaa meihin yhteyttä, mikäli toivot tietoja muokattavan. Mikäli et halua vastaanottaa
suoraa markkinointiviestintää meiltä, voit ilmoittaa siitä koska tahansa ottamalla meihin
yhteyttä.

 

Mitä ovat evästeet ja miksi käytämme niitä?

Rebel Group Oy:n sivusto käyttää evästeitä (”cookies”). Evästeet ovat päätelaitteesi
selaimen ja palvelimen välisiä pieniä tekstitiedostoja, joiden avulla keräämme
verkkosivustomme käyttäjistä tietoa. Evästeiden avulla seuraamme, miten
verkkosivustoamme käytetään eli milloin ja mitä sivuja asiakkaamme selaavat.
Evästeiden ja niihin liittyvän analytiikan avulla kykenemme tarjoamaan mahdollisimman
toimivan palvelun ja kehittämään asiakaskokemusta paremmaksi. Käytämme evästeitä siis
yrityksen toiminnan toteuttamiseen ja asiakaskokemuksen personointiin.

Evästeiden avulla kerättyä tietoa voidaan käyttää kohdennetun markkinoinnin
toteuttamiseen (ns. retargeting). Retargeting-markkinoinnin johdosta törmäät myös muilla
verkkosivustoilla, kuten Facebookissa, tuotteisiin ja mainoksiin, jotka liittyvät
käyttäytymiseesi verkkokaupoissa. Tästä johtuen törmäät hyvin todennäköisesti
Facebookissa ja Googlen hakutuloksissa sellaisiin tuotteisiin, joihin olet aiemmin
tutustunut. Rebel Group ei luovuta tätä kerättyä tietoa kolmansien osapuolien
markkinointikäyttöön.

Evästeiden avulla saatu tieto on anonyymiä, mutta evästeen avulla saatua tietoa on
mahdollista liittää asiakkaalta saatuihin henkilötietoihin (kun tunniste sisältää
asiakkaaseen kohdentavia tietoja, kuten IP-osoitteen). Lisäksi evästeitä käytetään muun
muassa asiakkaan tunnistamiseen, kirjautumiseen ja ostoskorin toimintoihin. Jos olet
esimerkiksi lisännyt tuotteen aiemmin ostoskoriin, evästeen avulla tuote saattaa näkyä
ostoskorissasi myös seuraavalla vierailukerralla.

Hyödynnämme Google Analyticsia, Google Tag Manageria ja Google AdWordsia
sivustomme käytön analytiikassa ja suostumuksellasi myös markkinoinnin
kohdentamisessa. Googlelle lähetettävä tieto on anonymisoitua.

Huomaathan, että sivustollamme käynti ottaa evästeet käyttöön vain selaimesi sen
salliessa. Voit omasta selaimestasi poistaa evästeet käytöstä halutessasi. Evästeillä ja
muilla tunnisteilla on määritetty voimassaoloaika, jonka jälkeen selain poistaa tunnisteen
(yleensä yksi kuukausi). Evästeet latautuvat joka kerta uudelleen, kun vierailet
sivuillamme. Evästeiden ja niiden käytön hyväksyminen on pakollista.

Tämä tietosuojaseloste päivittyy ajanmukaisesti. Viimeisin päivitys on tehty 27.1.2022.